Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2019

TEZ-2 Dersi Sunumları YBS Mezunyet Bilim Şenliği

Arkadaşlar, biliyorsunuz, 30 Mayıs günü Tezlerinizin teslimi ve sunumunuz var. O gün, bölümümüzde sunumlar YBS bilim şenliği havasında gerçekleşecek.

1. YBS katını sunum-sergi katı olarak organize edeceğiz. Siz de o gün en geç 9:00'da okulda olacaksınız. Bir gün öncesinden sergi masanızı ve posterleriniz ayarayın, asın. Yani herkes kendi masasını, panosunu ayarkayacak. Temin edebileceğiniz yerler konusunda YBS bölüm sekreterliğinden bilgi alabilirisniz.
2. Tüm gününüz, gelen ziyaretçilere yapacağınız sunumlarla geçecek. Hazırlıklı olun, gün boyunca asla masanızı-standınızı terk etmeyin.
3. Tezleriniz basılı olmalı. Posterleriniz için bir şabon dağıttık sizlere; onu kullanabilirisniz. Hem tezinizi hem de posterinizi bastırmadan önce mutlaka danışmanızın onayını alın.
4. Yazılım projesi tezi alanlar; geliştirdikleri yazılımı web tabanlı ya da mobil uygulama ise yayınlanıyor olmalı. Biz de erişebilmeliyiz.
5. Yine yazılım projesi tezi alanların yazılımlarında mutlaka tezin kapak sayfasındaki bilgilerin tamamı olmalı. Örneğin bir web sayfası ise "hakkında" sekmesi altında açılan pencerede. Üni, bölüm, ders, danışman, destek aldığı öğretim elemanı, yıl, il, öğrencininadı ve tüm iletişim bilgileri vs olmalı.
6. Tezlerinizde (özellikle yazılım projesi tezlerinde) danışman hoca dışında başka hocalarınızdan da destek aldıysanız kapak sayfasında ve iç sayfada; danışmanı yazdığınız yerin altında destek alınan öğretim elemanları başlığı altında isimlerini yazın.
7. Yazılım projesi tezi sahiplerinin yazılımları oluşturulacak ortak sayfada paylaşılacaktır. Uygulama, saha çalışması olan tezler arasından seçilenler ise danışmanınız uygun görmesi durumda, ortak yazarlı (danışman-öğrenci) olarak kongrelerde sunulabilecek ya da dergilerde yayımlanabilecektir.
8. Başarısız olan tezler bütünleme günü aynı süreci (sergi vs) tekrarlayacaklardır. Ayrıca ihtiyaç doğması halinde yaz döneminde tez-2 dersinin açılma ihtimali de olabilir.
Bilgilerinize
SBH