İphone İçin Bağlantı Ayarları

İphone ile eduroam ağına bağlanmak için İphone Configuration Utility isimli programa ve eduroam ayarlarının yapıldığı mobile.config dosyasına sahip olmamız gerekmektedir. İphone Configuration Utility programını ister Apple'ın sitesinden isterseniz http://eduroam.pau.edu.tr sayfasından indirebilirsiniz. Ön tanımlı olarak hazırlanan mobile.config dosyasınıda üniversitemizin http://eduroam.pau.edu.tr adresinden indirebilirsiniz.

Aşağıda İphone için ön tanımlı konfigrasyon dosyasının yüklenişi resimli olarak anlatılmaktadır;

 Öncelikle İphone Configuration Utility programını yukarıda belirtilen adresten veya http://eduroam.pau.edu.tr adresindeki duyurular kısmından indiriyoruz. 

iphoneeduroam2

İlk resimde belirtilen linke tıklandığı zaman sizi yeni bir sayfaya yönlendirecek, buradaki download butonuna tıklayarak programı indirebilirsiniz. Standart olarak programı next ile kuruyoruz.

 

iphoneeduroam3

 Programı çalıştırıp File sekmesinde bulunan Add to Library seçeneğini seçeneğini seçiyoruz.

  iphoneeduroam4

 Daha önce http://eduroam.pau.edu.tr adresinde duyurular kısmında bulunan mobile.config dosyasının kendi bilgisayarımızdaki yerini bulup açıyoruz.

 

 

iphoneeduroam5

 Resimde gösterildiği gibi Configuration Profiles sekmesini seçerek ayarları görüntülüyoruz. Bu ekranda değiştirmeniz gereken bir bölüm bulunmamaktadır.  

 

iphoneeduroam6iphoneeduroam7Configuration Profiles mönüsünde bulunan Wi-fi sekmesine tıklayarak resimde de gösterildiği gibi Authentication sekmesine tıklayarak kullanıcı adı kısmına,

Personel iseniz; kullanıcıadınız@pau.edu.tr   örn; melmas@pau.edu.tr

Öğrenci iseniz; kullanıcıadı@posta.pau.edu.tr   örn; melmas09@posta.pau.edu.tr

bilgisini giriyoruz. 

 

iphoneeduroam8

 

 Wi-fi sekmesindeki ayarı yaptıktan sonra, LDAP sekmesindeki;

Account Username kısmına wi-fi kısmında girmiş olduğunuz kullanıcı adını bu bölümede giriyoruz; 

Personel iseniz; kullanıcıadınız@pau.edu.tr   örn; melmas@pau.edu.tr

Öğrenci iseniz; kullanıcıadı@posta.pau.edu.tr   örn; melmas09@posta.pau.edu.tr

Account Password kısmına girmiş olduğunuz e-mail adresine ait şifreyi giriyoruz.

 

Bir sonraki aşama olarak program içerinden usb ile bağlı iphone'a, yaptığımız ayar dosyasını install diyoruz, iphone ekranımızda install diyerek ayar dosyasını kabul ediyoruz.

 

 

 

İnstall Now diyerek ayarın şimdi yüklenmesini sağlıyoruz.

 

 

Yüklendikten sonra yukarıdaki ekran gibi bir ekran çıkacak, sağ üstteki done butonuna tıklayarak ilerliyoruz.

 

username kısmına; 

Personel iseniz; kullanıcıadınız@pau.edu.tr   örn; melmas@pau.edu.tr

Öğrenci iseniz; kullanıcıadı@posta.pau.edu.tr   örn; melmas09@posta.pau.edu.tr

şeklinde kullanıcı adını ve şifremizi giriyoruz.

 

Gelen ekranda accept butonuna basarak ilerliyoruz.

Ve İphone cihazımız eduroam ağına bağlanmak için hazır duruma gelmiş bulunmaktadır.